Hae tästä blogista

keskiviikko 25. syyskuuta 2019

22.9.19 syksy taisi jo alkaa,

koska viime aikoina on ollut kovatuulisia sadesäitä. Vaan onpa meillä ollutkin pitkä, kuuma kesä. Joka kohdaltani oli siis aivan erilainen kuin oli suunniteltu.
Kantasolusiirtoa ei siis heinäkuun alussa ollutkaan, kun ohutsuolestani oli löydetty se neuroendokriinituumori. Se saatiin onnistuneesti leikattua elokuun alussa Jorvin sairaalassa, ja leikkaushaavakin on jo parantunut.

Heinäkuussa oli sen verran "vapaata", että lähdimme taas retkeilyautolla ajelemaan, nyt kotosuomeen.
Kiersimme Mäntsälän, Myrskylän, Orimattilan, Kouvolan, Imatran, Ruokolahden, Punkaharjun ja Savonlinnan, Petäjäveden ja Keuruun kautta Haapamäen Höyryjunapuisoon.

Ihan mukava reissu, vaikka se alkoikin hieman hassusti, minun sekoiluni takia. Minulla oli leikkausta edeltävä lääkärinkäynti Jorvissa aamulla, joten päätimme mennä jo illalla sairaala-alueelle, jotta sitten pääsisimme lääkärintarkastuksen jälkeen suoraan reissuun. Vaan minä olinkin mieltänyt ajan päivää liian aikaiseksi, joten lopulta vietimme 2 yötä Jorvin sairaalan parkkipaikalla. Päivää emme kuitenkaan haaskanneet, vaan kävimme tutustumassa niin Glimsin talomuseoon kuin Hvitträskin kartanoonkin.

Jorvin sairaalan parkissa

Glimsin talomuseon kahvila

Hitträskin kartano

Suuntasimme nyt "oikealle" leirintäalueelle, sillä puskaparkin jälkeen halusimme saada sähköä ja päästä saunaan. Ajoimme Mäntsälän ja Myrskylän kirkojen kautta Artjärven Vuorenmäkeen, jossa on Lahden Karavaanareitten virkistysalue. Saunassa riitti löylyä, vesi oli järvessä lämmintä ja auringonlasku kuvauksellinen.

Mäntsälän kirkko

Myrskylän kirkko

Vuorenmäen camping Artjärvellä



Aamulla ei ollut pitkä ajomatka Kouvolaan, jossa tapasimme muutaman tunnin ajan tuttuja,  ja ennätimme vielä Imatralle ihailemaan koskinäytöstä. Olimme aiemminkin nähneet jokiuoman täynnään vettä, vaan nyt veden alkaessa virrata padosta, soi taustalla komeasti Sibeliuksen musiikkia. Upea kokemus.

Imatran koski kuohuu

Yöksi ajoimme puskaparkkiin Ruokolahden hautausmaan kupeelle. Oli rauhallinen yöpymispaikka ihan omilla mukavuuksilla.

Ruokolahden kirkon vanha

Ruokolahden kirkko

Punkaharjua oli pitkästä aikaa kiva ajella rauhallisella nopeudella, jolloin ennätimme ihailla komeaa kansallismaisemaa, vaikka siitä ei jäänytkään kuin muistikuvia 😉.

Hotelli Rantakatin leirintäalueella viihdyimmekin sitten kaksi yötä. Saunoimme, uimme, soutelimme järvellä ja nautimme kesästä.

Hotelli Rantakatti



Jätettyämme Rantakatin kävimme ensin Punkaharjun asemalla taidenäyttelyssä. Sieltä ajoimme hämmästelmään Kerimäen suurta puukirkkoa. Sen jälkeen Savonlinnassa vierailimme Riitan luona linnan kupeessa ja ostimme torilta annokset paistettuja muikkuja. Tosi maukkaita olivat ja niitä riitti meille kahteenkin ateriaan.

Punkaharjun asema





Jatkoimme matkaa lännemmäksi Jyväskylän kautta ja vietimme taas yön puskaparkissa, nyt Petäjävedellä. Kävimme lenkillä ja kiersimme Petäjäveden vanhan puukirkon; valitettavasti sinne ei enää päässyt illlalla sisälle. Kirkko kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon ja on oikeesti vierailun arvoinen. Ja taas auringonlasku oli kaunis.

Petäjäveden vanha kirkko

Petäjäveden vanha kirkko


Retkemme läntisin paikka oli sitten Haapamäellä, Höyryveturipuisto.  Matkalla katsastimme Keuruun vanhan kirkon ja 15-hankaisen kirkkoveneen. Haapamäen höyryveturipuistossa meni muutama tunti kierrellessä ja katsellessa museoraiteille siirrettyjä vetureita ja erilaisia vaunuja.

Keuruun vanha kirkko

15-hankainen kirkkovene, Iso-Valkonen

Haapamäen höyryveturipuistoa

Höyryveturipuistossa
Kotiin ajelimme Muroleen kanavan kautta ja illalla oli kiva päästä taas vaihteeksi omaan saunaan. Matkalla olimme 23.-30.7. , jonka jälkeen kävin Jorvin sairaalassa leikkauttamassa ohutsuolestani se NETin...

Muroleen kanava