Hae tästä blogista

sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Auto huollatettu Tallinnassa


ja samalla opettelin kuvaamaan uudella linssillä, kun se normaali putki meni remonttiin. Siellä puutalkoissa kopautin kamerani sen verran, että ilmeisesti joku linssi meni vinoon, joten kuvat olivat toiselta sivultaan epäskarppeja. Vaikka eiväthän ottamani kuvat muutoinkaan ole tarkkoja, niin nyt se puuroutuminen oli niin silmiinpistävää, että korjaukseen meni koko objektiivi. Joten olen siis opetellut ottamaan kuvia äskettäin ostamallani kiinteäpolttovälisellä 50 mm objektiivillä. Siinä on hyvä valovoima, f=1,2, mutta niin rajattu näkymä, että olen koko illan joutunut vääntämään panoraamoja. Linssi lienee tarkoitettu potrettikuvauksiin, eikä suinkaan maisema sellaiseen. Erilaisia maisemia kuitenkin Tallinnassa käydessäni kuvasin ja niitä kuvia on nähtävillä tämän jutun lisäksi seija.kuvat.fi -palvelussa.

Lähdin siis keskiviikkona iltapäivällä Finlandia-laivalla Tallinnaan auto mukanani. Olin varannut laivaliput ja majoituksen erikseen, joten etsiydyin kauppakeskuskäynnin jälkeen Marina-keskukseen hostelliin. Aika vaatimaton kämppä, vaan kyllä siinä nukutuksi sain ja hyvän aamiaisen aamulla. Ikkunanäkymä aamulla ei ollut kovin lohdullinen, varsinkaan, kun ulkona satoi.


Suunnistin navigaattorin avulla huoltamolle osoitteeseen Veerenni 54. Jätin autoni sinne ja saamieni ohjeiden mukaisesti löysin bussipysäkin pienen matkan päästä. Kun bussi 16 oli hetken päästä keskikaupungilla ja ulkona satoi, päätin fiksuuttani ajella samalla rahalla (1,6 €) koko kierroksen. Näkisinhän nyt etukäteen, millä pysäkillä sitten iltapäivällä jäisin pois, kun menen hakemaan autoani. Puolen tunnin ajon jälkeen kuski kurvasi varikolle ja kehoitti minua menemään viereiselle pysäkille, sillä hän pitäisi nyt taukoa. Kysyin pysäkillä seisovalta rouvalta, missä nyt olemme, ja hän osoitti linjakartalla Väike-Õismäe-paikkaa, joka on aivan vastakkaisella suunnalla Talinnaa kuin mitä kuvittelin. Linja 16 ei siis ajakaan ympyrää, vaan kuvan mukaisesti:No, hyvinhän minä sain kulutettua sateisen aamun bussissa ja jäin ennen linja-autoasemaa (bussi jaam) pois kyydistä.Kuvasin Toomparkissa muutaman kuvan ja nautin läheisessä kahvilassa herkullisen lisäaamiaisen.


Kirsikkapuu kukassa Toomparkissa
Kolmen kuvan pystypanoraama...

Kinkki-juustopiirakka oli täyttävää ja mustikkapiirakka makean herkullista...
Tämän ikkunan kuva onnistui
 Kiertelin keskikaupungilla ja kävin Pyhän hengen kirkossa (Pühavaimu kiriku) ja Nikolain kirkkomuseossa (Nikulista muuseum). Pääsymaksu kirkkoon oli 1 € ja seniorina pääsin museoon 2€:lla. Mielenkiintoisia paikkoja kuten vastaavat muuallakin.


Pyhän Hengen kirkossa oli paljon väkeä, joten oli vaikeaa saada kuvaa vain kirkosta...

Kirkossa oli näytteillä entinen tuuliviiri vuodelta 1688
Nikuliste muuseumin julkisivua, 5 kuvan panoraama
Mueossa erityisesti tämä vaakuna oli minulle mieluinen...

Turistien myötä vanhaan kaupunkiin on ilmestynyt luxusbutiikkeja. Vai mitä mieltä olette näiden kenkien hinnoista:


Luulin ensin, että hinnat ovat vielä kroonissa...
Kävin taa kerran ilusalongissa eli juksuurissa leikauttamassa hiukseni, ihailin suuria meripihkakoruja ja isoa pihvinautaa:


Täällä kävin taas leikkauttamassa hiukseni

Aika suuria meripihkakimpaleita on joskus löytynyt...

Täältä saa varmaankin erinomaisia pihvejä...
Minä en syönyt pihviä, vaan kävin fiilistelemässä Raatihuoneen kellarissa. Söin kulhollisen höyryävän kuumaa porokeittoa ja makoisan kaalipiirakan. Tämä on ateria, joka kannattaa joka kerta käydä nauttimassa uudelleen.


Hieman ennen viittä soittivat minulle korjaamolta, jotta autoni on noudettavissa. Istuin jo silloin bussissa, joka meni oikeaan suuntaan ja osasin jäädä ihan oikealla pysäkillä pois. Vingutin visaa ja sain ajettavakseni huolletun auton, jossa on uudet kesärenkaat alla. Ennätin oikein hyvin rantaan ja ennätin vielä käyttää kameraakin ennen hyllylle pääsyä.Helsinkiin laiva saapui hieman myöhässä ja rannassa oli sankka sumu:Suosittelen kyllä auton huollattamistaTallinnassa, vaan on syytä suunnitella päiväohjelma etukäteen järkevämmäksi, kuin minulle nyt oli. Minähän vaan kuljeskelin liki päämäärättömästi pitkin kaupunkia hyvän työpäivän mittaisen ajan...

1 kommentti:

  1. Kiitos mukavasta Tallinnan retkestä.
    Terveisin Tellastiina.

    VastaaPoista

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!