Hae tästä blogista

sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Kevättäkö enteilee

kun öisin on kova pakkanen? Tällä viikolla on joka yö ollut yli 10 astetta pakkasta, eikä edes joka päivä ole lämmennyt suojan puolelle. Vaan kyllä pieni pakkanen päivälläkin on paljon kivempi kuin loskainen lumi, joka pöpperö sitten yöllä kuitenkin jäätyisi liukkaaksi. Ja päivällä on pituutta jo huimasti, tänäänkin 11 tuntia 15 minuuttia. Aamusin ei enää saa nukkua rauhassa, kun ulos on jo aika aikaisin syttynyt kirkas valo.  Tänään aurinko oli noussut jo minuutin yli seitsemän ja laski kirkkaalta taivaalta 17 yli kuusi.

Pesukoneessa...
Jouduin torstaina käväisemään Hesassa (reikiä 0!) ja kun tienpinta näytti olevan kuiva, niin pesetin kuraisen autoni Karjaalla. Herrastelin puhtaalla autolla Lohjan jälkeen moottoritietä aika pitkään, ennen kuin ohi ajavat autot likasivat sitikkani punaisen pellin.auringon lämmön sulattamasta tienpinnan kuravedestä. Tuntuu hieman, että hukkaan meni koko pesuhomma, mutta kait on hyvä välillä talvellakin saada auto puhtaaksi.

On siis ilmoja pidellyt... 
Lähden ensi viikolla muutamaksi päiväksi Viron Saaremaan pääkaupunkiin, Kuressaareen, kylpylään lomailemaan. Siis etelän lomalle etelämpään täältä Suomen Etelästä. Vaan pitänee ottaa kunnon talvivaatteet mukaan, sillä säätiedotus ennustaa jopa viidentoista asteen pakkasta vierailumme aikana. Toivottavasti siellä on autolle lämmityspaikka käytettävissä, jotta päästään sieltä perjantaina takaisin Tallinnaan laivalle.


Viikolla kävin  kuvaamassa auringonlaskua Varisniemessä täällä Hangossa. Mieleiseniäni näkymiä tallentui kamerani kortille taas useita:

Päärakennus oli myös pinkin värinen, vaan enemmän minua viehättivät nuo maitotonkat...

Sinne on moni mennyt...
Talven törröttäjiä...

Joku kilistelee jäitä grokilasissa...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!